Slik driver vi med slaktegris

Mari Holen Berge kommer til Gris i ’22 for å snakke om hvordan hun og mannen Pål driver sin slaktegrisproduksjon for å oppnå gode resultater. Mari vil vise bilder fra besetningen og fortelle om hvilke rutiner de har gjennom slaktegrisperioden – hvordan og hvorfor de de gjør ting. I foredraget får du høre om det de er godt fornøyde med, og litt de syns er utfordrende.

Test
Publisert: 04.07.2022 Oppdatert: 04.07.2022

Hør hvordan Mari Holen Berge og mannen Pål driver sin slaktegrisproduksjon for å oppnå gode resultater. Hun vil vise bilder fra besetningen og fortelle om hvilke rutiner de har gjennom slaktegrisperioden – hvordan og hvorfor de de gjør ting. I foredraget får du høre om det de er godt fornøgde med, og litt de syns er utfordrende.

Mari Holen Berge driver, sammen med mannen sin Pål, gard på Fåvang i Gudbrandsdalen. De tok over garden med mjølkeproduksjon etter hennes foreldre i 2007. Etter det har de bygd ny kuavdeling med lausdrift og robot. De har også åtte ammekyr av rasen charolais. Helt nytt konsesjonsfjøs for slaktegris var klart til innflytting i mars 2017, så de er ganske ferske på å ha sin egen gris. Begge har vært innom grisestell i avløserjobb tidligere. Mari har også jobbet som stordyrveterinær i Ringebu i 18 år.

 

 

 

 

 

Les om fler av foredragene her.