Om svineproduksjonen i media

Mange har et kritisk blikk på svineproduksjonen. Hans Bårdsgård, kommentator i Nationen, og Anette og Geir Brede fra Brede Bacon kommer til Gris i ’22 for å holde foredraget «Hvordan stå oppreist i medias søkelys og vise hva vi driver med?»

Test
Publisert: 21.06.2022 Oppdatert: 21.06.2022

Mange har et kritisk blikk på svineproduksjonen. Hør hvordan svinenæringen ser ut fra Nationens og lesernes ståsted. Hva er felles, og hva skiller svin fra andre norske husdyrhold i opinionen? Hør også hvordan svineprodusentene bak «BredeBacon» driver med enkel folkeopplysning i blant annet sosiale medier. De er opptatt av å vise fram hverdagen i et norsk grisefjøs. For dem er det veldig viktig å vise at grisen har det godt. Et av deres viktigste mål er å avkrefte industristempelet som næringa vår har fått tredd nedover skuldrene.

Hans Bårdsgård, journalist i Nationen

Hans Bårdsgård er kommentator i Nationen og har dekket næring, skog og utmark der siden 2002. Han jobber ved trøndelagskontoret, og driver korn- og skogproduksjon på hjemgården i Selbu. Han har studert juss, statsvitenskap og journalistikk, og har jobbet som røkter på fellesseter, i Dagbladet og i flere lokalaviser.

 

 

 

 

 

 

 

Anette og Geir Brede er svineprodusenter på Snåsa og driver BredeBacon. Geir er utdanna elektroingeniør og jobbet tidligere med framdriftsystem på skip. Annette er utdanna arkeolog og jobber i dag som rådgiver på svin hos Nortura.  De tok over garden i 2016, driver kombibesetning med gris, dyrker litt korn og har litt skog. De har stort engasjement for norsk landbruk og har valgt å ta på seg tillitsverv. Annette er nestleder i Trøndelag Bondelag. Geir er nestleder i Norsvin SA.