Om fôring og vaksinering av smågris for god tarmhelse

Armando Oropeza og Annelise Svindland fra Fiskå Mølle kommer til Gris i ‘ 22 for å snakke om fôring og vaksinering av smågris for god tarmhelse. Her vil du få innblikk i hvilke patogener de finner hos ulike produsenter, og hvordan vi kan håndtere problemene gjennom fôring og vaksinering.
Test
Publisert: 21.06.2022 Oppdatert: 21.06.2022
Mange besetninger opplever utfordringer med tarmhelsen hos smågris etter avvenning. Foredragsholderne vil gi deg innblikk i hvilke patogener de finner hos ulike produsenter, og hvordan vi kan håndtere problemene gjennom fôring og vaksinering.

 

Annelise Svindland er utdannet veterinær ved Szent Istvan University of Veterinary Medicine i Ungarn. Jobbet først i kombinert praksis og deretter som svinerådgiver hos Fatland. I dag jobber hun som praktiserende veterinær på Jæren og har i tillegg en rådgivende stilling hos Fiskå Mølle på fjørfe og gris. Hun er også rådgivende veterinær i Forum gris.

 

 

 

Armando Oropeza er produktsjef for svin hos Fiskå Mølle. Har er utdannet veterinær med doktorgrad i reproduksjon. Han har tidligere jobbet som driftsleder i en kombinert besetning i Sandnes. I dag jobber han med rådgivning, fôrutvikling og har ansvar for mange feltundersøkelser i regi av Fiskå Mølle.