Funderud og Langseth om dagens råvaresituasjon

Pandemi, klimautfordringer og krig har skapt en ubalanse i råvaremarkedet det siste året. Geir Langseth og Kai Funderud kommer på Gris i ’22 for å belyse hva som har skjedd det siste året samtidig som de prøver å se litt i glasskula hvordan dette vil påvirke innhold og pris på kraftfôr fremover.

Test
Publisert: 20.06.2022 Oppdatert: 20.06.2022

Fra venstre: Kai Funderud og Geir Langseth

Pandemi, klimautfordringer og krig har skapt en ubalanse i råvaremarkedet det siste året. Kombinerer vi dette med blant annet et jordbruksoppgjør som inneholder elementer vi ikke har sett tidligere, så gir dette noen nye utfordringer for kraftfôrbransjen. Foredragsholderne belyser hva som har skjedd det siste året samtidig som de prøver å se litt i glasskula hvordan dette vil påvirke innhold og pris på kraftfôr fremover.

Geir Langseth er forretningsområdesjef kraftfôr i Felleskjøpet Agri. Etter endt studie ved husdyrlinja på NMBU/NLH gikk veien raskt til Felleskjøpet. Han var i mange år var produktsjef drøvtyggerkraftfôr og markedssjef for alt kraftfôr i Felleskjøpet Øst Vest. Deretter jobbet han som salgssjef i Norsk Rikstoto i ni år før jeg gikk tilbake til FK som regionsjef medlem og nå markeds- og produktansvarlig på alt kraftfôr i Felleskjøpet Agri.

Kai Funderud har utdanning fra husdyrlinja på Ås. Han har vært fagkonsulent Felleskjøpet i Molde, produktsjef i Møre og Romsdal kornsilo og råvaresjef Felleskjøpet Øst Vest – senere Felleskjøpet Agri med ansvar for råvareprognoser og råvarepriser. Nå leder han avdeling for råvareinnkjøp og optimering i Felleskjøpet Agri og har kontorsted på Lillehammer.