Birger Svihus om svinekjøttets posisjon i kostholdsråd

Birger Svihus, professor ved UMB, kommer til Gris i ’22 for å holde foredraget «Grisens liv i bingen, svinekjøttets posisjon i kostholdsråd og klimaavtrykk».

Test
Publisert: 14.06.2022 Oppdatert: 14.06.2022

Birger Svihus, professor ved UMB. Fotografert ved hovedtrappa i Husdyrfagbygningen.

Birger Svihus, professor ved UMB, kommer til Gris i ’22 for å holde foredraget «Grisens liv i bingen, svinekjøttets posisjon i kostholdsråd og klimaavtrykk».

Hør om grisekjøttets posisjon i dag og om hvilke fundamentale kritikker som truer næringen. I tillegg får vi innblikk i hvorfor kritikken med tanke på dyrevelferd, helseaspekter og klimaavtrykk i beste fall er overdrevet og i mange tilfeller direkte feil.

Birger Svihus er bondegutt og professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Lidenskapen for landbruk fikk han gjennom hardt arbeid og den protestantiske ånd som hvilte over det steinete lågheilandskapet på Svihus i Søredalen, kombinert med en medfødt fascinasjon over det levende livet.

Birger Svihus sitt foredrag er nummer 13 på programmet. Du kan lese om de andre foredragsholderne her.